Našou prioritou je zákazník, jeho spokojnosť. Ponúkame profesionálne služby, s ktorými budete jednoznačne spokojný. V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom realizácie alebo ceny otryskávacích prác nás neváhajte kontaktovať mailom. Zoznámte sa s technológiou, ktorá zaručene vytvára spokojnosť u zákazníkov.
Technológia otryskávania "pieskovania" je v dnešnej dobe jednou z najrozšírenejších mechanických úprav povrchu. Pod pojmom "pieskovanie" rozumieme čistenie povrchu predmetov účinkom dopadajúcich zrniek otryskávacieho prostriedku (struska, balotina, oceľová drť, "dunajský" piesok), ktorý pôsobí ako brúsny materiál. Dopadom zŕn na predmet sa mení ich kinetická energia na prácu formou opracovania povrchu. Výsledný efekt sa využíva pri predúprave, kedy hlavným cieľom "pieskovania" je dokonale očistiť a optimálne zdrsníť povrch pre následné aplikácie povrchových úprav.
Názov "pieskovanie" sa u nás vžil vďaka predtým najčastejšie používanému otryskávaciemu prostriedku. Správnejší názov by mal byť vzhľadom k rôznorodosti otryskávacích prostriedkov a dosahovanej kvalite povrchu technológia - "otryskávanie".
Otryskávanie je taký spôsob opracovania, ktorým sa dosiahne požadovaná kvalita povrchu súčiastky, bez toho, aby sa menil jej tvar.
Hodnotenie povrchu a jeho kvality
Čistota povrchu po otryskávaní je udaná údajom "Sa" - stupeň prípravy povrchu, ktorý je bližšie udaný normou ČSN ISO 8501. Táto norma taktiež špecifikuje typy povrchu, resp. stupne korózie.
Štandardnou hodnotou používanou pre otryskávanie je hodnota Sa = 2,5. Ostatné hodnoty sú uvedené nižšie.
Stupne prípravy povrchu otryskávaním:
Sa 1 - ľahké otryskávanie - odstranenie opalkov a okují pred ďalším spracovaním,
Sa 2 - dôkladné otryskávanie - odstránenie voľnej hrdze, náterov, očistenie zvarov,
Sa 2 ,5 - veľmi dôkladné otryskávanie - kompletné odstránenie okují, hrdze a starých náterov. Je prípustná veľmi malá odchýlka vo farebnosti povrchu,
Sa 3 - vizuálne čistý oceľový povrch - kompletné odstránenie okují, hrdze a starých náterov. Povrch "opieskovaný" na biely kov.